Igor Dodon, Dumitru Ciubașenco și Inna Popenco refuză să participe la dezbateri cu jurnaliștii de investigație

Anticoruptie.md
06/10/2016
Colaj: CIJM Surse foto: facebook.com

Igor Dodon, candidatul Partidului Socialiștilor la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, Dumitru Ciubașenco, candidatul Partidului Nostru și Inna Popenco, candidata Partidului Șor au refuzat să participe la o dezbatere cu jurnaliștii de investigații, ce urma să aibă loc la Centrul de Investigații Jurnalistice. Cei trei și-au motivat refuzul printr-o agendă plină și au încercat să delegheze reprezentanți la discuția cu presa. 

CIJM a dat start dezbaterilor publice la 26 septembrie, în cadrul campaniei „Prezidențiale transparente”. Primii candidați înregistrați în cursa electorală pentru prezidențiale - democratul Marian Lupu și liberalul Mihai Ghimpu - de asemenea au refuzat invitația de a răspunde la mai multe întrebări incomode adresate de jurnaliști. Ambii au precizat că nu dispun de timp în agendă. 

Printre cei care au acceptat până acum să participe la dezbateri se numără Iurie Leancă, candidatul PPEM. Politicianul a vorbit inclusiv despre relația cu Partidul Democrat și Vlad Plahotniuc, viziunea asupra unui candidat comun al dreptei pro-europene și de ce îl critică pe socialistul Igor Dodon. La o altă dezbatere a participat Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Acesta s-a referit la finanțarea PPDA, ancheta din SUA privind fraudele bancare din Republica Moldova și a răspuns de ce nu i-ar grația pe oamenii de afaceri Victor și Viorel Țopa dacă ar ajunge șef de stat. 

Vineri, 7 octombrie, la o nouă dezbatere din cadrul campaniei „Prezidențiale transparente” va participa Maia Sandu, președinta PAS. 

Campania pentru prezidențiale transparente este organizată de Centrul de Investigații Jurnalistice, în parteneriat cu Ziarul de Gardă și Centrul pentru Analiză și Prevenire a Coruptiei (CAPC),  în cadrul proiectului „Shining a light on electoral Transparency in Moldova”, desfășurat cu suportul Freedom House.

Anticoruptie.md
06/10/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii