Igor Dodon, ferm pe poziţii: „Moldova. Moldoveni. Moldoveneşte.”

Anticorupţie.md
31/08/2021

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis pe reţelele de socializare un mesaj cu ocazia sărbătorii Limba Noastră cea Română, în care îşi reiterează poziţia că limba vorbită pe teritoriul ţării noasttre este limba moldovenească.

„Din părinți şi prin tradiție, noi am moştenit un pământ, o identitate, o religie şi un grai frumos şi dulce ca mierea. Mereu am declarat şi voi declara că trei cuvinte-cheie reprezintă identitatea noastră de neam. Moldova. Moldoveni. Moldoveneşte. Aşa spun datinile vechi, aşa spune Constituția, aşa spun bătrânii noştri, cei care păstrează în memoria lor istoria vie a acestui popor. Să fim mândri că avem identitatea noastră distinctă şi originală - cea moldovenească. Să ne iubim limba, cea a părinților şi bunicilor - limba moldovenească, limba autentică a statului moldovenesc. Şi să nu ne aplecăm sub trendurile trecătoare ale vremii”, a scris Igor Dodon pe contul său de Telegram.

 

Anticorupţie.md
31/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii