Igor Dodon îl felicită pe Klaus Iohannis: „Împreună să ținem România și R. Moldova cât mai departe de false dezbateri geopolitice”

Anticoruptie.md
25/11/2019

Președintele Igor Dodon l-a felicitat pe omologul său român, Klaus Iohannis, cu ocazia victoriei obţinute la alegerile prezidenţiale. În mesajul său, Dodon a subliniat că Republica Moldova rămâne o țară angajată pe calea reformelor și va contribui la întărirea securității în regiune, împreună cu România și Ucraina.

Igor Dodon a mai declarat că apreciază contribuția lui Klaus Iohannis și a românilor la evoluția europeană a țării noastre, dar și sprijinul acordat prin mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

În R. Moldova, 96,3 la sută dintre cetățenii români și-au dat votul pentru Klaus Iohannis, candidatul PNL și doar 3,7 la sută pentru Viorica Dăncilă, candidatul PSD. Peste 52 de mii de cetățeni români au votat la cele 37 secții, deschise pe teritoriul R.Moldova. La Chișinău, aproape 27 mii de cetățeni români și-au exercitat dreptul la vot la cele 12 secții deschise în capitală. Este pentru prima dată când românii din R.Moldova votează într-un număr atât de mare. În primul tur de scrutin, pentru președintele României au votat 43 de mii de cetățeni români. Iar la scrutinul prezidențial din 2014, în jur de 35 de mii de români din R.Moldova și-au dat votul pentru președintele României.

Anticoruptie.md
25/11/2019

Comentarii