Igor Dodon va candida la alegerile prezidențiale pentru un nou mandat

Irina Odobescu
09/09/2020
Foto: Igor Dodon via Facebook

Igor Dodon și-a anunțat miercuri oficial candidatura la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Grupul de inițiativă a depus deja actele la Comisia Electorală Centrală. 

„Am luat decizia să particip în aceste alegeri în urma susținerii din partea cetățenilor Republicii Moldova, cu ferma convingere că este necesar să continui ceea ce am început. Primul mandat a fost dificil. Eu consider că noi am făcut față acestei provocări. În condiții de criză țara are nevoie de stabilitate și continuarea lucrurilor bune. Trebuie să fim atenți la politicienii iresponsabili care se lansează în această campanie cu scopul de a se revanșa. A celor candidați care sunt susținuți din extern și au dublă cetățenie. Eu consider că Republica Moldova are nevoie de un lider puternic, cu caracter, responsabil, care respectă Republica Moldova și cetățenii săi, care are cetățenia doar a acestui stat, care respectă valorile”, a declarat Igor Dodon

Mai multe despre schemele în care a fost implicat Igor Dodon, citiți într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice.

În afară de Igor Dodon, la scrutinul din 1 noiembrie s-au înscris în cursa pentru șefia statului Violeta Ivanov - candidată desemnată de Partidul Politic Șor; Tudor Deliu - Partidul Liberal din Moldova; Renato Usatîi - Partidul Nostru; Andrei Năstase - Platforma DA; Maia Sandu - Partidul Acțiune și Solidaritate; Andrian Candu - Partidul Pro-Moldova; Octavian Țîcu - Partidul Unității Națiunale; Dorin Chirtoacă - Partidul Liberal; Ion Costaș, candidat desemnat de adunarea cetățenilor; Constantin Oboroc, candidat desemnat de adunarea cetățenilor.

Irina Odobescu
09/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii