Încă o persoană, decorată de Dodon în aceeași zi cu Aizin, a decedat în urma complicațiilor de Covid. Este fost deputat în primul parlament al Moldovei

Crina Dumitriu
24/10/2020

Încă o persoană, decorată de Igor Dodon în aceeași zi cu omul de afaceri Mihail Aizin, a decedat în urma complicațiilor generate de Covid-19. Este vorba despre Vladimir Agachi, fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova și semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova. Acesta conducea o societate cu răspundere limitată în satul Pepeni, din raionul Sângerei. El a fost decorat de președintele Igor Dodon, la 28 septembrie, cu ordinul Gloria Muncii.

Vladimir Agachi, în vârstă de 71 de ani, a fost testat pozitiv la câteva zile după ce a fost la Președinție unde și-a ridicat ordinul Gloria Muncii. El și cu soția sa au fost internați la spitalul din Sângerei. În urma agravării stării sănătății, bărbatul a fost transferat  la Spitalul Clinic Republican, pe 10 octombrie. El avea comorbidităţi: cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort și hipertensiune arterială.La 23 octombrie Vladimri Agachi a decedat. 

La 10 septembrie curent, președintele Igor Dodon a întreprins o vizită electorală la Pepeni, Sângerei, unde s-a întâlnit cu Vladimir Agachi și a vizitat SRL-ul  Accesal-Grup, pe care acesta îl conducea.   

Amintim că un alt participant la festivitatea de premiere din 28 septembrie, de la Președinție, omul de afaceri Mihail Aizin, a decedat la spital în urma complicațiilor generate de Covid-19.  

Crina Dumitriu
24/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii