Încălcarea regulilor antiepidemice a fost constatată în peste șase mii de cazuri

Irina Odobescu
07/09/2020
Foto: IGP via Facebook

Autoritățile au anunțat că de la începutul pandemiei au fost înregistrate 6.257 de procese verbale pentru încălcarea regulilor antiepidemice. În 3.075 de cazuri persoanele vizate au recunoscut contravenția și au achitat amenda, iar în 35 de cazuri, dosarele au fost clasate din diverse motive, inclusiv nerespectarea procedurilor legale. 

„În peste 600 de cazuri, procesele verbale au fost întocmite pentru nerespectarea măsurilor de autoizolare. De asemenea, pe numele vânzătorilor/comercianților unităților de comerț, vizitatorilor zonelor de agrement în aer liber, au fost întocmite procese verbale pentru nerespectarea normelor antiepidemice”, a precizat pentru portalul Anticoruptie.md Mariana Bețivu, ofițer de presă al Inspectoratului General de Poliție.

Din cele peste 6.000 de procese verbale întocmite de oamenii legii, 481 au fost redirecționate în instanța de judecată, deoarece persoanele vizate, fizice și juridice le-au contestat. În 143 de cazuri a fost menținută amenda, iar cele 35 de procese verbale clasate fie nu au fost întocmite corespunzător, fie nu au fost însoțite de dovezi concludente. Celelalte cazuri sunt pe rol. 

Precizăm că bilanțul persoanelor testate pozitiv a ajuns la 39.797, iar numărul deceselor a ajuns la 1.063. 

Irina Odobescu
07/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii