Îndemnul UE de Ziua Independenței Republicii Moldova: „Implementarea reală a reformelor, lupta fermă cu corupţia, depolitizarea instituţiilor de stat, consolidarea independenţei sistemului judecătoresc”

Anticoruptie.md
27/08/2016
Sursa foto: jurnalul.ro

Reprezentanții structurilor UE îndeamnă autoritățile Republicii Moldova, într-un mesaj adresat cu ocazia aniversării a 25 de ani de independenţă a țării, să pună în aplicare reformele, să lupte ferm cu flagelul corupției, să depolitizeze instituțiile de stat, să consolideze independența judecătorilor, dar și să îmbunătățească libertatea mass-media. 

„Pentru a spori reziliența statului şi a societăţii, precum şi pentru beneficiul tuturor cetăţenilor, implementarea reală a reformelor foarte necesare, lupta fermă cu corupţia, depolitizarea instituţiilor de stat, consolidarea independenţei sistemului judecătoresc, modernizarea serviciilor publice, îmbunătăţirea libertăţii mass-media şi implementarea reformelor economice profunde, constituie pre-rechizite indispensabile”, se arată, între altele, în mesajul adresat de către purtătorul de cuvânt pentru acțiune externă a UE.

Mesajul integral

Uniunea Europeană felicită Republica Moldova cu ocazia Zilei Independenţei sale. Pe parcursul ultimilor ani Republica Moldova a trecut printr-o perioadă de schimbări profunde.

Uniunea Europeană va sprijini în continuare eforturile curente de reformare întreprinse de Republica Moldova pentru a valorifica la maximum beneficiile Acordului de asociere şi a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător.

Pentru a spori reziliența statului şi a societăţii, precum şi pentru beneficiul tuturor cetăţenilor, implementarea reală a reformelor foarte necesare, lupta fermă cu corupţia, depolitizarea instituţiilor de stat, consolidarea independenţei sistemului judecătoresc, modernizarea serviciilor publice, îmbunătăţirea libertăţii mass-media şi implementarea reformelor economice profunde, constituie pre-rechizite indispensabile.

Cu ocazia celei de-a 25-a aniversări, Uniunea Europeană reiterează apelul la reînnoirea eforturilor părţilor pentru o soluționare comprehensivă și pașnică a conflictului Transnistrean, bazată pe suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu un statut special pentru Transnistria.

Anticoruptie.md
27/08/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii