INFOGRAFIC // Câți bani a alocat Republica Moldova în ultimii ani pentru justiție

Anticoruptie.md
23/01/2020

Între 2004 și 2018, bugetul alocat justiției din Moldova a crescut de opt ori. Grosul banilor a mers în buzunarele judecătorilor și procurorilor prin creșterea salariilor. Datele se conțin într-un infografic elaborat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova.

Potrivit sursei citate, în 2016, Moldova era printre primele zece țări din Europa cu cea mai mare pondere din bugetul de stat alocată justiției. În același timp, în 2018, Moldova a alocat justiției per locuitor de două ori mai mult decât în 2016.

Cu toate acestea, suma alocată de Moldova este oricum de patru ori mai mică decât media Consiliului Europei.

Anticoruptie.md
23/01/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii