Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul procurorei Bețișor şi a judecătorului Pavliuc

Anticoruptie.md
24/11/2015
Foto: zdg.md

Inspecția Judiciară anunță că s-a autosesizat în cazul procurorei Adriana Bețișor după ce aceasta a fost surprinsă de reporterii ZIarului de Gardă ieșind din biroul judecătorului Ghenadie Pavliuc în timp ce, potrivit grefierii magistratului, acesta se afla în deliberări, după care urma să pronunțe verdictul în dosarul fostului deputat democrat, Valeriu Guma, condamnat anterior în România la patru ani de închisoare cu executare, scrie Ziarul Național.

Șeful Inspecției Judiciare, Nicolae Clima, a declarat că vor fi inițiate verificări pe acest caz. „Urmează să fie stabilit dacă a fost încălcat secretul deliberării - dacă doamna Bețișor a intrat înainte de deliberări sau s-a aflat în biroul judecătorului în timpul deliberărilor. Așteptăm deocamdată decizia Curții de Apel, dacă decizia primei instanțe va fi contestată”, a declarat Clima.

Președintele Inspecției Judiciare susține că părțile în dosar au dreptul să ceară, la examinarea în recurs, ca să fie elucidate și circumstanțele în care a fost pronunțată hotărârea în prima instanță. În cazul Guma, părțile sunt Ministerul Justiției și Procuratura Generală, precum și autoritățile de profil din România.

Amintim că Adriana Bețișor a fost surprinsă de reporterii Ziarului de Gardă ieșind din biroul judecătorului de instrucție Ghenadie Pavliuc chiar în timp ce grefiera susținea că judecătorul era în deliberare. La rândul său, magistratul a declarat că s-au efectuat „măsuri speciale”. Procurora a avut aceeași explicație, chiar dacă aceștia s-au aflat singuri în sala de judecată, fără grefieră, care, în cazul unui proces, ar fi urmat să întocmească un proces-verbal, așa cum prevede legea. 

Anticoruptie.md
24/11/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii