Inspectorul-şef al Poliției din Rezina a demisionat şi a plecat cu o maşină de avere // A demontat și climatizorul

Crina Dumitriu
09/07/2019

Inspectorul-şef al Poliției din Rezina, Igor Botea, a demisionat, la sfârșitul săptămânii trecute, și a plecat de la locul de muncă cu un camion de avere. El a luat climatizorul, televizorul  și mobila din cabinetul său. Procuratura raională a confirmat că fostul inspector șef și-a luat tot ce avea în biroul de servicui, dar a precizat că aceste obiecte îi aparțineau, fiindu-i dăruite.        

Ziariștii de la publicația Cuvântul din Rezina au precizat că Igor Botea a fost disponibilizat de conducerea Inspectoratului General de Poliție. În aceeași zi, la Rezina au venit câţiva poliţişti de la Chişinău cu sarcina de a-l reţine pe Botea, în baza unui dosar penal, dar fostul șef a reușit să-și piardă urmele. ”Imediat am solicitat prin poşta electronică Procuraturii Rezina şi Serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliţie să confirme sau să infirme aceste informaţii. În acea zi din partea instituţiilor respective n-a urmat nicio reacţie”, ne-a declarat redactorul șef al publicației Cuvântul, Tudor Iașcenco. „A doua zi, sâmbătă, am primit altă informaţie însoţită de imagini, că mai mulţi poliţişti scot din incinta inspectoratului mobilă, jilţuri, demontează climatizorul de la cabinetul inspectorului-şef, lucrurile fiind încărcate într-un camion. Reieşind din noile circumstanţe am solicitat iarăşi Serviciului de presă al IGP să ne ajute să informăm corect cititorii despre cele întâmplate la IP Rezina”, a precizat Iașcenco. 

Referitor la evacuarea patrimoniului din incinta Inspectoratului, Irina Burdujan, ofiţer la serviciului de presă pentru inspectoratele din regiunea Orhei, a relatat luni că mobila, climatizorul şi alte lucruri evacuate sâmbătă de către Igor Botea din inspectorat îi aparţin. În aceeași zi, procurorul Petru Botnari a declarat jurnaliștilor de la Cuvântul că Botea „nu dispune de patrimoniu la Inspectorat”. ”El și-a luat condiționerul (climatizorul) și televizorul donate de Veaceslav Durnea, divanul donat de Vadim Purice, mobila adusă de la Șoldănești, iar trei uși de la Î.M.”Servicii Comunal Locative” n-a putut să le scoată”, a precizat procurorul .

Igor Botea a fost numit în funcția de șef al Inspectoratului Rezina în octombrie 2017: 

Igor Botea este cel care a orchestrat reținerea șoferului redacției Cuvântul și sechestrarea în mai 2018 a tirajului ziarului Cuvântul.  

Crina Dumitriu
09/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii