„Înțelegem de ce unii se opun”. Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, solicită identificarea urgentă a unui sediu nou pentru cei 198 de subalterni ai săi

Anticoruptie.md
15/02/2024
CIJM

Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat joi majorarea numărului de angajați ai Procuraturii Anticorupție cu 54 de funcții noi, iar Veronica Dragalin dă alarma că această hotărâre rămâne doar pe hârtie atâta timp cât este imposibil identificarea unui sediu pentru cei 198 de angajați ai instituției.  

Potrivit șefei Procuraturii Anticorupție, sediul actual este neîncăpător pentru numărul crescut de angajați, pentru a susține investigațiile în curs și cele ce urmează a fi inițiate. Totodată, Dragalin susține că piedicile de identificare a unui sediu nou pentru această procuratură specializată ar veni din partea celor vizați în anchete. 

„Această modificare va fi doar una simbolică și va exista doar pe hârtie atâta timp cât este imposibil angajarea noilor membri ai echipei din cauza spațiului insuficient. Este imperioasă obținerea unui nou sediu cât mai urgent. Înțelegem de ce unii se opun atribuirii unui nou sediu. Persoanele și grupările investigate de procurori vor găsi orice scuză să blocheze progresul nostru”, a precizat Dragalin.

Cu toate acestea, procurorul-șef susține că, indiferent de încercări, „calea spre fortificare este una fermă și ireversibilă”.

Cele 54 de funcții vor fi atribuite pentru formarea unui aparat cu servicii de resurse umane, finanțe, contabilitate, achiziții publice etc., inclusiv pentru creșterea numărului de ofițeri detașați din alte instituții care, pentru prima dată în istoria instituției, vor efectua direct măsuri speciale de investigații în cauze de corupție de nivel înalt. 

Dragalin urmează să propună procurorului general interimar un nou Regulament al Procuraturii Anticorupție cu o nouă organigramă, care reflectă această structură modificată și fortificată.

În scurt timp, Procuratura va anunța concursuri pentru noile funcții vacante în cadrul Procuraturii Anticorupție.

Anticoruptie.md
15/02/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii