„Intenţionăm să oferim şi mai mult”. Ambasadorul SUA la București, despre acțiunile de destabilizare ale Rusiei în Republica Moldova

Ilie Gulca
10/02/2024
Ambasadorul Statelor Unite la București, Kathleen Kavalec. Foto: Digi24

Ambasadorul Statelor Unite la București, Kathleen Kavalec, a vorbit într-un interviu acordat Digi24 despre încercarea Rusiei de a destabiliza Guvernul Republicii Moldova, despre dezinformarea, care rămâne o preocupare majoră, și despre sprijinul acordat de România pentru aspiraţiile europene ale Moldovei”.

„Mai întâi de toate, permite-mi să spun că România a demonstrat o conducere excelentă în sprijinirea Moldovei în aspiraţiile sale europene”, a spus Kathleen Kavalec, într-un interviu difuzat vineri de Digi24, atunci când a fost întrebată cât de bine reuşesc România şi Uniunea Europeană să ajute Republica Moldova să nu alunece spre Rusia.

„Dezinformarea este o preocupare majoră. Şi am văzut multe exemple de încercare a Rusiei de a destabiliza guvernul Republicii Moldova. De aceea suntem foarte prezenţi şi acolo, alături de România şi alţi parteneri, în oferirea de sprijin, de exemplu, pentru nevoile lor energetice”, a arătat ambasadoarea Statelor Unite.

Kathleen Kavalec a precizat că a fost recent în Republica Moldova cu o misiune comercială, pentru a încerca să încurajeze investiţii suplimentare în Republica Moldova.

Statele Unite au oferit peste 300 de milioane de dolari ca asistenţă Republicii Moldova.

„Şi intenţionăm să oferim şi mai mult”, a anunţat Kavalec. „Încercăm să-i ajutăm în combaterea dezinformării, ajutându-i să facă faţă provocărilor cu care se confruntă”. „Şi ştiu că România face acelaşi lucru”, a adăugat ea. „Şi am auzit apreciere, când am fost acolo, pentru tot ceea ce faceţi, pentru sprijinul venit din partea Occidentului”, a mărturisit şefa misiunii diplomatice americane.

„Cred că atunci când te uiţi la lume, faci o alegere, în ce direcţie vrei să mergi. România a făcut această alegere când a decis că vrea să adere la NATO, când a decis că vrea să adere la UE. Aţi votat pentru a merge spre Vest, unde aţi văzut mai multă stabilitate, pace şi prosperitate. Şi moldovenii, în Republica Moldova, şi-ar dori acelaşi lucru. Deci, cred că toţi ar trebui să lucrăm împreună pentru a-i sprijini”, a conchis Kathleen Kavalec. 

Ilie Gulca
10/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii