Într-o casă din regiunea Kiev, a fost găsit mort judecătorul de instrucție în cazul asasinării jurnalistului Pavel Șeremet

Ilie Gulca
13/09/2021
Vitali Pisaneț

Un judecător din Kiev, Vitali Pisaneț, care a examinat mandatul de arest al suspecților în cazul omorului jurnalistului Pavel Șeremet, a murit într-o casă dintr-un sat dintr-o suburbie a capitalei Ucrainei. Autoritățile ucrainene au deschis un dosar pentru omor intenționat.

Judecătorul Vitali Pisaneț a murit, pe 12 septembrie, într-o casă din satul Pogreby regiunea Kiev. Potrivit surselor hromadske.ua, Pisaneț era la o petrecere împreună cu anchetatorul Direcției Solomensk a Poliției Naționale, Evgheni Homenko, și P.V. Onopenko, un militar pensionat, care are o autorizație falsă de avocat.

Sursa Hromaske susține că imobilul aparținea lui Onopenko. După ce au consumat acolo băuturi alcoolice, între Homenko și Pisaneț a apărut un conflict spontan, în care anchetatorul l-a lovit pe judecător.

După conflict, Pisaneț s-ar fi împiedicat de o vază și ar fi căzut pe o masă, Homenko și Onopenko i-ar fi acuzat primul ajutor. După ce au constatat decesul judecătorului, aceștia au chemat ambulanța.

Judecătorul Vitali Pisaneț a examinat demersul de prelungire a mandatului de arest pentru suspecții în cazul omorului jurnalistului Pavel Șeremet.

Ilie Gulca
13/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii