Ion Caracuian, singurul acuzator de stat înscris în concursul pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS

Anticoruptie.md
15/06/2020
Ion Caracuian. Foto: CIJM

Procurorul-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Ion Caracuian, este singurul acuzator de stat care s-a înscris în concursul pentru ocuparea funcției de procuror-șef al PCCOCS. Membrii CSP au decis, în cadrul ședinței de vineri să transmită cererea sa și dosarul de participare Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor.

Ion Caracuian asigură din decembrie 2019 interimatul funcției de procuror-șef al PCCOCS, până atunci fiind șef al Secției Combaterea Torturii a Procuraturii Generale.

Omul legii deține în proprietate câte o optime din două loturi arabile, un teren pentru construcție, oferit de către Primăria comunei Sângera, iar în 2004 a moștenit încă un teren pentru construcții cu suprafața de 17 ari. Tot în 2004, familia Caracuian a mai moștenit o casă de locuit de 94,4 metri pătrați și un apartament.

În 2012, familia procurorului și-a procurat un automobil Nissan, fabricat în 2002, pentru care ar fi achitat 10 mii de lei. Veniturile omului legii din activitatea de procuror, dar și cea didactică se cifrează la 492 de mii de lei. Soția sa a contribuit la bugetul familiei cu 42 de mii de lei, iar din vânzarea unui teren și a unui automobil, familia Caracuian a mai adunat 70 de mii de lei.

Anticoruptie.md
15/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii