Ion Ceban, despre șpaga de la Primăria Chișinău: „De la 20 la 100 de mii de euro pentru rezolvarea unor întrebări”

Anticoruptie.md
02/12/2019

Funcționarii din Primăria Chișinău ar pretinde mită de la 20 la 100 de mii de euro pentru soluționarea problemelor în favoarea agenților economici. Declarația a fost făcută de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul ședinței de luni a serviciilor Primăriei Capitalei.

„Am avut întâlniri cu mai mulți agenți economici săptămâna și am auzit de sume de care vreți, de la 20 la 100 de mii de euro pentru rezolvarea unor întrebări. Vreau să nu mai aud de așa ceva. O să discutăm cu fiecare agent economic ca în temei legal să-și rezolve întrebările”, a declarat Ion Ceban.

Edilul s-a referit în special la juriștii Primăriei, acuzându-i că în loc să apere interesele administrației locale, ei pierd intenționat procesele în instanță, în special cele care se referă la contracte ilegale de vânzare-cumpărare a terenurilor municipalității. „Juriștii noștri nu se prezintă la ședințele de judecată, cazurile sunt scoase de pe rol și în așa mod noi pierdem terenuri și alte bunuri municipale”, a precizat și viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban.

Ion Ceban i-a avertizat pe subalterni că va sesiza personal organele de drept dacă vor parven semnale de corupție.  Edilul a mai comunicat că va înainta demersuri către Judecătoria Chșinău și Curtea de Apel și îi va rug ape judecători să-I comunice personal despre absența nemotivată la ședințele de judecată a juriștilor Primăriei.

Anticoruptie.md
02/12/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii