Ion Sturza, despre aranjamentele dintre Dodon și Plahotniuc pentru prezidențiale. „Ar putea câștiga Jackpot-ul vieții!”

Anticoruptie.md
26/09/2016
sursa foto: CIJM

Alegerile prezidențiale ar putea fi câștigate de liderul PSRM, Igor Dodon, cu girul lui Vlad Plahotniuc, dacă Andrei Năstase și Maia Sandu nu își vor unifica forțele, optând pentru un candidat unic, așa cum au promis anterior. Despre aceasta scrie fostul premier Ion Sturza într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

În comentariul său, Sturza sugerează că dincolo de susținerea pe care o are de la Kremlin, Dodon s-ar bucura și de sprijinul lui Vlad Plahotniuc. Pe lângă „culoarul” deschis pentru Dodon de Curtea Constituțională prin „fina ajustare” a Constituției și înlăturarea de la alegeri a lui Renato Usatîi, fostul premier opinează că și desemnarea lui Marian Lupu în calitate de candidat al PD la prezidențiale a fost făcut tot pentru a-l avantaja pe Dodon. „Candidatura lui Marian Lupu, cel mai cunoscut dintre anonimii ultimilor ani, „cade” nesperat de bine. În treacăt fie spus, în sondajele interne Lupu a fost depășit cu mult de domnii Filip, Diacov și Plahotniuc. E și asta o strategie: ei, vezi cât contezi?!”, notează Sturza, amitind cp Plahotniuc și Dodon sunt „vechi partener de privatizări, care, în complicitate cu Vladimir Voronin, au distrus prin umilință Partidul Comuniștilor. Iar pentru purtare „exemplară” și ca investiție în viitor, i s-au asigurat licențe TV, suport mediatic și o vorbă bună la Washington”.

„Igor Nikolaevici Dodon este un politician de 2-3 %. A demonstrat-o ani la rând, până a devenit „copilul” răsfățat al politicii moldovenești, pe al cărui cap au început să cadă pomeni nesperate. Să fi fost doar o rugă a patriarhului Kiril? Nu cred. Mai degrabă a colegilor de „breaslă” albastră a Înaltpreasfințitului”, notează Sturza. În opinia fostului premier, Dodon-președinte nu va demonta sistemul oligarhic actual, „stabilizat” cu atâta grijă de București și Washington. Avid de putere și plăceri ale vieții, se va înțelege de minune cu foștii săi prieteni de privatizări.

Potrivit lui, există o singură șansă pentru a strica aranjamentele făcute. „Singurii care ar mai putea drege (strica) busuiocul sunt Andrei Năstase și Maia Sandu. Poate vor avea curajul și înțelepciunea în al 12-lea ceas. Fără front comun, sunt puține șanse de a trece măcar în turul doi. Dacă nu, felicitări, Igori Nikolaevici, ați câștigat Jackpot-ul vieții!”, mai scrie Sturza.

Igor Dodon și alți reprezentanți ai Partidului Socialiștilor, contactați de portalul Anticoruptie.md pentru a oferi o replică, au telefoanele închise. 

Anticoruptie.md
26/09/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii