Ion Sturza, despre prezidențiale: „Alegerile vor fi câștigate de candidatul Kremlinului, agreat de Vlad Plohotniuc - Igor Dodon”

Anticoruptie.md
10/10/2016
Colaj CIJM.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor fi câștigate de liderul PSRM, Igor Dodon, care este candidatul Kremlinului, agreat de Vlad Plahotniuc, scrie omul de afaceri Ion Sturza pe rețeaua de socializare Facebook. Potrivit fostului premier, singura șansă rămâne candidatul unic al celor trei partide de dreapta - PLDM, PAS și PPDA. 

„Ambasadorii «țărilor partenere» s-au resemnat și ei. Se calculează doar scenarii în care umilința să fie cât mai mică. Cică, Dodon va fi izolat la Președinție, fără partid, instrumente și adepți, iar ortacii lui vor trece la solda PD. Totul va rămâne cum a fost... Greșit! Dodon este un proiect nici măcar al Rusiei, ci al Kremlinului personal. Este născut în laboratoarele GRU. Nu că ar fi o noutate acest fenomen pentru Republica Moldova. Așa procedează și alte state în țările de la linia de demarcare geostrategică, implică serviciile speciale. Doar că unele o fac mai voalat, prin misiuni diplomatice, ONG-uri (...) Igor Dodon este la ordin ca la armată. Шаг в лево, шаг в право – расстрел! (un pas în stânga, un pas în dreapta - împușcare! - n.r. traducere din limba rusă) Zilnic primește nu numai sacul cu bani, dar și instrucțiuni precise”, scrie, între altele, Ion Sturza. 

Potrivit fostului premier, singura soluție rămâne candidatul unic. „Va avea o misiune foarte grea - lupta concomitentă cu oligarhia și Dodon. Acest candidat se lasă așteptat. S-ar putea să fie târziu. Cică, nu au bani de toner să printeze acordul de colaborare... Cum îl vedem printat, propun să ne mobilizăm. Altfel, мало не покажиться! (nu va părea puțin - n.r. traducere din limba rusă)”, mai scrie Ion Sturza. 

Igor Dodon i-a răspuns fostului premier tot pe Facebook. „Domnul Sturza aberează în stilul teoriei conspirațiilor. Caută agenți, mâna Moscovei și consideră că Moldova se află în miezul geopoliticii mondiale. Declară că împrumutăm strategiile din străinătate, așa cum fac unii dintre concurenții noștri de pe dreapta. Domnule, lăsați aceste naivități. E o boală copilărească de care trebuie să vă tratați”, a replicat Igor Dodon.

Cele trei partide de drepta - PAS, PLDM și PPDA - care s-au angajat să înainteze un candidat unic la alegerile prezidențiale din 30 octombrie așteaptă rezultatele celui de-al doilea sondaj de opinie al IRI, care urmează să fie făcut public pe 12 octombrie. În cazul în care sondajul va arăta rezultate identice pentru Maia Sandu și Andrei Năstase, partidele vor căuta și alte criterii de selectare a candidatului comun. Declarațiile au fost făcute de Maia Sandu în cadrul clubului de presă „Prezidențiale transparente”, desfășurat de Centrul de Investigații Jurnalistice

Anticoruptie.md
10/10/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii