„Ironia sorții”. Veaceslav Platon este tatăl feciorului Nataliei Morari

Ilie Gulca
08/09/2021
Natalia Morari

Jurnalista postului de televiziune TV8, Natalia Morari, a spus că tatăl copilului său este controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon. Ea susține că a luat această decizie după ce a fost șantajată de angajații Serviciului de Informații și Securitate cu aceste detalii din viața sa personală. Omul de afaceri Veaceslav Platon a publicat în iulie curent, pe o rețea de socializare, o poză în care apare un bebeluș care seamănă leit cu fiul Nataliei Morari. Peste câteva secunde însă fotografia a fost ștearsă.

„În ultimele săptămâni, eu sunt șantajată de către oamenii din Serviciul de Informații și Securitate cu aceste detalii din viața mea personală. Se dorește supunerea mea ca jurnalist, dar asta nu va fi niciodată. Ironia sorții este că sunt tot acei oameni care au slujit cu dedicație și pe timpul lui Plahotniuc, tot ei sunt cei mai harnici și astăzi. Tata lui Rem este Veaceslav Platon și o declar ca să nu mai existe loc de niciun fel de șantaj în privința mea și a fiului meu”, a scris jurnalista Morari pe pagina sa de Facebook.

Biroului Național Central Interpol Chișinău a solicitat la sfârșitul lui august Biroului de la Lyon, Franța, anunțarea în urmărire internațională a lui Veaceslav Platon. Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, în mai 2021, a fost achitat în dosarul fraudei bancare, la solicitarea procurorilor.

El mai are statut de inculpat în alte trei dosare penale şi este reclamat în mai multe dosare civile privind apărarea cinstei şi demnităţii. La mijlocul lunii iulie, Platon ar fi zburat la Londra, imediat ce procurorii i-ar fi ridicat restricțiile de părăsire a R. Moldova.

La începutul lunii august, Platon scris pe rețelele de socializare că nu are planuri să revină în următoarele zile în Republica Moldova pentru a se prezenta la procesul de judecată în dosarul în care este învinuit pentru escrocherie şi corupere. În schimb, el planifică să aibă mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti din Marea Britanie.

Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a eliberat pe 12 august, mandat de arestare pe numele lui Veaceslav Platon pe un termen de 30 de zile şi a dispus să fie dat în urmărire generală. Inspectoratului de Poliţie din sectorul Buiucani al Capitalei urma să-l caute pe Platon. Şedinţele de judecată urmează a fi reluate în octombrie curent.

Ilie Gulca
08/09/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii