Italia prelungește măsurile de interdicție de intrare în țară pentru cetățenii Republicii Moldova

Crina Dumitriu
15/07/2020
Captura

Italia a prelungit până la 31 iulie, în legătură cu epidemia de COVID-19, măsurile de interdicție la intrarea înșară pentru cetățenii mai multor state, între care și Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat Consulatul Republicii Moldova in Milano, Italia.  

„Premierul Italian a semnat la 14 iulie curent  un decret-lege, prin care au fost prelungite, până la 31 iulie 2020, măsurile de siguranţă, inclusiv cele de intrare pe teritoriul Italiei, stabilite prin decretul Preşedintelui Consiliului de Miniştri din 11 iunie curent, precum şi cele prevăzute în Oronanţele Ministrului Sănătăţii din 30 iuni şi 9 iulie 2020. Astfel, se atrage atenţia că pînă la data indicată rămîn în vigoare şi reglementările prin care se interzice intrarea în Italia, a persoanelor care în ultimile 14 zile s-au aflat sau au tranzitat următoarele țări: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană”, se arată în anunțul făcut de Consulatul Republicii Moldova în Milano. 

De asemenea, sunt suspendate zborurile directe și indirecte către și dinspre țările indicate. Restricțiile respective se referă și la transportul terestru.

Ca excepție de la această regulă este permisă intrarea în Republica Italiană a cetățenilor italieni, statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Andorrei, Principatului Monaco, Republicii San Marino și Statului Vatican, care au reședință/domiciliu în Italia. Aceștia pot intra în țară, cu completarea unei declarații/autocertificare și doar cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile.

Italia va permite în continuare în mod liber călătoriile către și dinspre următoarele state:
- statele membre ale Uniunii Europene (Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria), state părți la Acordul Schengen (state non-UE părți la Schengen Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția), Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord Andorra, Principatul Monaco, Republica San Marino și Statul Vatican (cu excepția cazurilor în care provin din țări din care intrarea în Italia este temporar interzisă). Cei care intră din aceste țări nu trebuie să justifice motivele călătoriei și nu sunt supuși obligației de izolare fiduciară timp de 14 zile la intrarea în Italia;
- rezidenții din Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Republica Coreea, Thailanda, Tunisia, Uruguay (cu excepția cazurilor în care provin din țări din care intrarea în Italia este temporar interzisă). În aceste cazuri, nu mai este necesar să se justifice motivele călătoriei, însă rămîne în vigoare, obligativitatea de petrecere a 14 zile de carantină;
✅ cetățenii statelor membre ale UE, statele părți la Acordul Schengen, Regatul Unit, Andorra, Monaco, San Marino sau Vatican, străini care au reședința într-unul din aceste țări și membrii familiilor acestora (soți, concubinii, partenerii de concubinaj, copii dependenți sub vârsta de 21 de ani, ascendenți dependenți), la fel cu obligativitatea de a petrece 14 zile e autoizolare, ami anunță Consulatul Moldovei în Milano. 

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a Republicii Moldova a prelungit, la 10 iulie starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul ţării până la data de 31 iulie 2020. Toate restricțiile ce țin de traversarea frontierei şi de combatere a pandemiei, inclusiv obligativitatea de autoizolare/carantină la domiciliu la sosirea în Republica Moldova, rămân valabile până la 31 iulie 2020.

 

Crina Dumitriu
15/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii