Iurie Leancă îi dă replică premierului Valeriu Streleț:

Julieta Savițchi
17/09/2015

Fostul premier Iurie Leancă respinge acuzaţiile pe care i le-a adus Valeriu Streleț, actualul şef al Cabinetului de miniştri, privind concesionarea Aeroportului Internațional Chişinău şi garantarea creditării Băncii de Economii. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”.

“M-am adresat Parlamentului nu o singură dată cu solicitarea privind atribuirea unor împuterniciri pentru BNM. Nu am fost auzit. Atunci mi-am asumat propria răspundere privind garantarea împrumutului de la BNM pentru BEM. Streleţ a ştiut tot. Îi aduc aminte că el a fost, în primul rând, șef de grup parlamentar în anii 2013-2014. A fost la curent cu toate problemele cu care se confruntă Republica Moldova și le-a cunoscut nu doar din presă, dar și din comunicarea pe care o aveam. Personal i-am spus despre problemele din sistemul bancar şi de implicarea unor fruntaşi ai PLDM. Streleţ mi-a zis: "Iurie, rezistă! Partidul este foarte important, este importantă unitatea partidului"”, a declarat Leancă.

Referindu-se la concesionarea aeroportului, actualul lider al Partitului Popular European din Moldova a spus că a fost dus în eroare. „Ministerul Economiei, condus pe atunci de democratul Valeriu Lazăr, a negociat şi a pregătit contractul de concesionare. Valeriu Streleţ vorbea atunci în Parlament despre necesitatea concesionării aeroportului, despre faptul că nu avem bani. Acum el spune că era rentabil şi nu trebuia de concesionat. Nu se ştie când a fost mai ipocrit şi a minţit mai tare, acum sau atunci. În loc să se axeze pe problemele cu care se confruntă societatea, Streleţ caută victime - pe cine să pună responsabilitatea, că totul a fost bine cât a fost premierul Filat, după asta a venit premierul Leancă și au început toate problemele”, a adăugat deputatul.

 

Julieta Savițchi
17/09/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii