Jose Manuel Barroso, la forumul economic organizat sub patronajul lui Vlad Plahotniuc: "Am rămas dezamăgit de marile cazuri de corupție"

Anticoruptie.md
25/05/2016
Vlad Plahotniuc şi Jose Manuel Barroso, la forumul economic. Foto: www.facebook.com/plahotniuc/

Moldova înregistrează restanțe în aplicarea reformelor, iar Uniunea Europeană este dezamăgită de modul în care autoritățile de la Chişinău le percep. Totodată, marile cazuri de corupție decepționează, iar fără combaterea corupţiei, dezvoltarea economică în Moldova nu este posibilă. Declarația a fost făcută de fostul președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, miercuri, 25 mai, la Forumulul economic "Republica Moldova în noul context regional", care are loc la Chișinău sub patronajul controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc. 

"Personal am rămas dezamăgit de marile cazuri de corupție. Moldova are mult de muncit pentru a ajunge la progresul social şi economic", a declarat Jose Manuel Barroso.

Totodată, fostul președinte al Comisiei Europene a subliniat că Uniunea Europeană privește cu scepticism unele lucruri care au loc în Republica Moldova, dar este gata să accepte și să conlucreze pentru binele tuturor. "Investigația privind furtul miliardului de dolari trebuie să continue. Trebuie reluate negocierile cu FMI, e necesar să fie creat un mediu investiţional favorabil, iar Acordul de Asociere cu UE - implementat”, a mai spus ex-președintele Comisiei Europene.

Anticoruptie.md
25/05/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii