Judecătoria Râșcani a decis: Urmărirea penală în privința Domnicăi Manole va continua! Avocat: „Argumentele apărării au fost ignorate”

Mariana Rață
09/09/2016
Domnica Manole, după ce CSM a anunţat decizia. Foto: Ziarul Naţional

Judecătorul de instrucție de la Judecătoria Râșcani, Aureliu Postică, a respins vineri, 9 septembrie, plângerea depusă de avocații judecătoarei Domnica Manole privind contestarea ordonanței procurorului general interimar de începere a urmăririi penale în privința magistratei.

Judecătoarea de la Curtea de Apel Chișinău este cercetată penal pentru decizia prin care a obligat CEC să iniţieze referendumul republican privind alegerea preşedintelui ţării de către popor, la iniţiativa Platformei Demnitate şi Adevăr.

Procuratura Anticorupție a pornit urmărirea penală în cazul judecătoarei după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și-a dat acordul pentru începerea investigațiilor, pe data de 31 mai curent. „De atunci și până în prezent, Domnica Manole nu a fost citată niciodată de procurori pentru a fi audiată. E ciudat și pentru noi acest lucru”, a declarat pentru portalul Anticoruptie.md avocata Veronica Mihailov.

Apărătoarea magistratei susține că decizia judecătorului de instrucție va fi contestată după ce apărătorii vor primi încheierea instanței de judecată. „Judecătorul nu a luat astăzi în considerație că nu sunt întrunite toate temeiurile de pornire a urmăririi penale și că ordonanța de pornire a urmării penale nu corespunde cerințelor legale”, a explicat Mihailov.

Joia viitoare, 15 septembrie, Curtea Supremă de Justiție urmează să examineze cererea avocaților Domnicăi Manole de recuzare a completului de judecată care va examina solicitarea magistratei de contestare a hotărârii CSM prin care s-a dat curs solicitării procurorului general interimar Eduard Harunjen de pornire a urmăririi penale în privința judecătoarei.

Mariana Rață
09/09/2016Become a Patron!

Comentarii