Jurnaliștii sunt invitați să participe la Academia Drepturilor Omului

Anticoruptie.md
16/09/2016

Dacă ești jurnalist și vrei să înțelegi mai bine cum se simt persoanele cu dizabilități și alte grupuri vulnerabile în țara noastră, ce înseamnă discriminarea și cum poți contribui la realizarea drepturilor acestor persoane, dacă vrei să fii certificat în domeniul drepturilor omului și să faci parte dintr-o rețea de profesioniști,  atunci înscrie-te la Academia Drepturilor Omului 2016.

Activitatea va include cinci module de instruire la teme legate de drepturile omului și nediscriminare, inclusiv exerciții practice în cadrul cărora participanții vor avea posibilitatea să utilizeze aparate pentru persoanele cu dizabilități fizice (scaune rulante, aparate pentru nevăzători),  astfel ca să înțeleagă cum se descurcă acestea într-un mediu neadaptat.  

Modulele de instruire vor fi prezentate de experți naționali și internaționali. Evenimentul este organizat de Oficiul Înaltului Comisar  ONU pentru Drepturile Omului (ONCHR) și Centrul de Investigații Jurnalistice.

Acțiunea  se va desfășura în perioada  septembrie – decembrie 2016 (de două ori pe lună, în zile de vineri).  Primul modul de instruire va avea loc pe data de 30 septembrie 2016.                                            

În final va fi organizat un concurs de materiale jurnalistice la teme legate de drepturile omului. Câștigătorii vor fi  selectați de un juriu, din care vor face parte jurnalişti şi experţi în domeniul drepturilor omului.

Doritorii de a participa la Academia Drepturilor Omului trebuie să transmită CV-ul actualizat (cu date de contact incluse) și o scrisoare de intenție la adresa electronică: [email protected]

Termenul-limită pentru înscriere : 27 septembrie. Numărul participanților este limitat. Jurnaliștilor din afara Chișinăului li se vor returna cheltuielile pentru transport (tur-retur).

 

 

Anticoruptie.md
16/09/2016Become a Patron!

Comentarii