Klaus Iohannis, primul lider european care salută victoria Maiei Sandu în cursa pentru alegerile prezidențiale

Mădălin Necșuțu
16/11/2020
Digi 24

Liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, a postat pe Twitter, luni dimineață, un mesaj de felicitare pentru noua lideră de la Chișinău, Maia Sandu.

„O felicit pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova! Cetățenii au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a scris Iohannis pe contul său.

Săptămâna trecută, Klaus Iohannis a dat publicității un mesaj prin care i-a îndemnat pe cetățenii moldoveni să voteze candidatul pro-european, Maia Sandu. De asemenea, mai mulți lideri politici de la București, inclusiv premierul Ludovic Orban, i-a îndemnat pe cetățeni să o voteze pe Maia Sandu.

Maia Sandu a câștigat turul doi al alegerilor prezidențiale în Republica Moldova cu 57,74% din voturi, față de de 42,26% obținute de Igor Dodon, după procesarea a 99,95% din procesele verbale, ceea ce înseamnă un număr de 2.136.

Mădălin Necșuțu
16/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii