Laura Cotruța Kovesi vine la Chișinău

Cornelia Cozonac
28/06/2022
Foto: CIJM

Procurorul-șef european Laura Codruța Kövesi va întreprinde o vizită la Chișinău în perioada 11 - 14 iulie curent. Ea se va întâlni cu conducerea Republicii Moldova, a instituțiilor din domeniul Justiție și cu reprezentanți ai societății civile. 

Vizita este organizată de Delegația UE în Republica Moldova. Laura Cotruța Kovesi va fi însoțită de Marius Bulancea, șef Unitate Operațiuni și Sprijin Colegiului, Parchetul Europan (EPPO). 

Laura Codruța Kovesi ocupă, din septembrie 2019, funcția de procuror-șef al Parchetului European, pe o perioadă de 7 ani. 

Din 2013 până în 9 iulie 2018, ea a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România. Sub conducerea Laurei Kovesi, în calitate de șefă a DNA, procurorii români au descoperit cazuri grave de corupție, iar mai mulți demnitari au ajunși după gratii. La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria României. Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singurul procuror general care și-a dus mandatul până la capăt.

Cornelia Cozonac
28/06/2022Follow us on Telegram

Comentarii