Legea deoffshorizării, votată în prima lectură. Ce prevede aceasta

Anticoruptie.md
04/10/2019

Parlamentul a votat vineri în prima lectură așa-numita Lege a deoffshorizării. Înainte de vot, deputații din fracțiunea Partidului Democrat au părăsit sala plenului Legislativului. Prin adoptarea acestei legi se urmărește restricționarea participării companiilor din jurisdicții care nu respectă standarde internaționale de transparență la proceduri de privatizare, parteneriat public-privat, achiziții publice, concesionare și alte tipuri de contracte cu statul.

Printre persoanele juridice menționate mai sus se mai numără companiile în componența cărora figurează, direct sau indirect, una sau mai multe persoane (fondatori, asociați, acționari, administratori, beneficiari efectivi) înregistrate sau cu reședință în zone offshore, persoane juridice înregistrate în R. Moldova în cazul în care cotele de participare în capitalul social aparțin persoanelor juridice înregistrate în jurisdicții ce nu implementează standarde internaționale de transparență, persoane juridice în componența cărora figurează, direct sau indirect, una sau mai multe persoane (fondatori, asociați, acționari, administratori, beneficiari efectivi) înregistrate sau cu reședință în astfel de jurisdicții.

Guvernul urmează să aprobe metodologia de stabilire a jurisdicțiilor care nu implementează standarde internaționale de transparență și să aprobe listele acestora.

Anticoruptie.md
04/10/2019

Comentarii