Legea sistemului electoral mixt a fost promulgată. Dodon: „Începe o nouă filă în istoria modernă a Moldovei”

Anticoruptie.md
20/07/2017
Igor Dodon. Sursa foto: Facebook.com/Igor Dodon

La patru ore după ce deputații din majoritatea parlamentară și deputații socialiști a votat proiectul privind sistemul electoral mixt, președintele republicii Igor Dodon a semnat pentru promulgarea documentului. Decizia șefului statului a luat prin surprindere opoziția, care anterior a anunțat că va ieși mâine din nou la protest , pentru a împiedica promulgarea de către președinte a actului.

„Câteva clipe în urmă am promulgat Legea cu privire la trecerea la sistemul electoral mixt. Felicit toți cetățenii Republicii Moldova cu această ocazie. Consider că începe o nouă filă în istoria modernă a Republicii Moldova.Vom munci în continuare pentru atingerea tuturor obiectivelor anunțate. Moldova are viitor!”, a anunțat Igor Dodon printr-o postare pe facebook.

Anterior, întrebat de jurnaliști când ar putea fi promulgat documentul, președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că este de părerea că documentul ar putea fi semnat de președinte abia peste câteva zile din motiv că redactarea actului în cadrul Legislativului de regulă durează un timp.

 

Anticoruptie.md
20/07/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii