„Liber și independent”. Țurcan spune că „Moldova Unită – Единая Молдова” nu mai există   ​

Ilie Gulca
06/05/2021

Judecătorul Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, se declară „sunt liber și independent” după ce deputatul Octavian Țîcu l-a acuzat de incompatibilitate de funcții. Parlamentarul a invocat faptul că Vladimir Țurcan continuă să dețină, pe lângă funcția de magistrat, calitatea de președinte al Partidului „Moldova Unită – Единая Молдова”.  

Magistratul Curții Constituționale Țurcan a afirmat că Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” nu mai există.

„Ce ține de partid, a fost cu mult timp în urmă. În 2010, când a fost fondat acest partid, am fost ales președinte. Participând la alegerile anticipate, am avut un grav accident rutier, după care m-am tratat. Acest partid nu există din 2011. În 2015, am devenit membru PSRM și apoi, la 16 august 2019 – judecător la CC și sunt liber și independent”, a spus Vladimir Țurcan pentru Ziarul de Gardă.

Într-o postare pe Facebook, Octavian Țîcu l-a acuzat pe Țurcan că „a ignorat toate normele de drept și trebuie să fie tras la răspundere”. El a cerut Autorității Naționale de Integritate să examineze, în regim prioritar, sesizarea și să constate incompatibilitatea acestor funcții.”

Funcţia de judecător al Curţii Constituţionale este incompatibilă cu oricare altă funcție publică sau privată retribuită, cu excepţia activităţii didactice şi ştiințifice.

Ilie Gulca
06/05/2021Become a Patron!

Comentarii