Lidera Open Dialog Ludmila Kozlovska a fost scoasă din listele negre de interdicție în Polonia și țările Shengen //”Propaganda polonezo-moldo-kazahă a fost înfrântă”

Cornelia Cozonac
27/06/2019
Fb

Activista ucraineană Ludmila Kozlovska, care conduce fundația Dialog Deschis din Polonia, a fost  scoasă din listele negre, care-i limitau accesul în Polonia și în țările Shengen.  ”Justiția din Polonia a calificat drept neîntemeiată decizia serviciilor secrete poloneze de a mă considera drept pericol pentru securitatea națională a Poloniei”, a scris activista pe pagina sa de Facebook.

Liudmila Kozlovska a fost acuzată de autoritățile poloneze că ar lucra în interesul Rusiei, punând în pericol securitatea națională, și a fost expulzată din spațiul Schengen, în 13 august anul trecut.

În Republica Moldova, activitatea fundației poloneze Open Dialog condusă de Ludmila Kozlovska a făcut obiectul unei anchete a unei comisii parlamentare, din care au făcut parte deputați PD, PSRM și transfugi din PCRM. Comisia stabilit în decembrie 2018, în plină campanie electorală, că Open Dialog ”este un ONG susținut din resursele serviciilor secrete de la Moscova, din banii mafiei ruse spălați la Chișinău și chiar și din miliardul furat”. Liderul de atunci al PD, Vlad  Plahotniuc, a acuzat-o repetat pe Liudmila Kozlovska de legături cu spionajul rus și că  „s-a ocupat intens de denigrarea Republicii Moldova în Europa” împreună cu liderii opoziției Maia Sandu și Andrei Năstase, despre care spunea că au fost finanțați cu bani murdari.

Open Dialog a acoperit plata biletelor de avion pentru Maia Sandu și Andrei Năstase, liderii de atunci ai opoziției proeuropene de la Chișinău, care s-au deplasat la Bruxelles să discute despre situația din Moldova. PD a încercat să utilizeze această sponsorizare pentru a-i cerceta penal pe Maia Sandu și Andrei Năstase  pentru „trădare de patrie” și a-i scoate astfel din cursa electorală.

”Propaganda polonezo-moldo-kazahă a fost înfrântă”, a  scris activista pe pagina ei. 

Cornelia Cozonac
27/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii