Liste // Cine sunt cei 45 viitori judecători și procurori admiși la Institutul Național al Justiției

Anticoruptie.md
05/10/2016
Viitori judecători și procurori, la lansarea cursului de formare inițială. Foto: Inj.md

Institutul Național al Justiției a anunțat numele celor 45 de audienți din cea de-a zecea promoție: 25 viitori procurori și 20 de judecători. Cursul a fost lansat luni, 3 octombrie. 

„Din anul 2009 și până în prezent, sistemul judiciar a fost renovat aproape în jumătate cu cadre tinere, care, sper, îi vor schimba imaginea în fața justițiabililor. Vreau să cred că ați fost aleși cei mai buni, cei mai integri și îmi doresc ca voi să fiți cu mult mai buni decât noi”, a declarat Mihai Poalelungi, președintele Curții Supreme de Justiție.

În acest an, Consiliul INJ a scos la concurs 20 de locuri pentru candidați la funcția de judecător și 25 de locuri pentru candidați la funcția de procuror. Prima promoție a absolvit în anul 2009. Până în prezent, au absolvit Institutul Național al Justiției opt promoții, dintre care 97 de persoane - pentru funcţia de judecător și 172 - pentru funcţia de procuror.

Anterior, presa a relatat despre faptul că mulţi dintre candidaţii la funcţiile de judecător sunt copii ai magistraţilor. Anticoruptie.md a relatat despre cazul lui Corneliu Crețu și Petru Harmaniuc, fiii foștilor judecători Gheorghe Crețu și Valeriu Harmaniuc care s-au înscris în cursa pentru funcția de magistrat la Judecătoria sectorului Centru al Capitalei. Cei doi absolvenți ai Institutului Național al Justiției au decis să-și încerce din nou norocul, după ce anterior candidaturile lor au fost respinse de președintele Nicolae Timofti. Atunci Corneliu Crețu a fost repartizat la Judecătoria sectorului Centru, iar Petru Harmaniuc - la Judecătoria sectorului Râșcani. Ei nu au trecut concursul pentru funcţiile de magistrat la Judecătoria sectorului Centru. În schimb, ei vor putea candida în continuare la alte funcții de judecător. 

Anticoruptie.md
05/10/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii