Lituania va dona R. Moldova 11.000 de doze de vaccin anti-COVID

Irina Odobescu
14/05/2021
Foto: Maia Sandu via Facebook

Republica Lituania va oferi R. Moldova 11.000 de doze de vaccin anti-COVID. Anunțul a fost făcut, vineri, de președinta Maia Sandu după vizita oficială la Chișinău a președintelui lituanian Gitanas Nauseda.  

„I-am mulțumit președintelui Nauseda pentru demersurile Lituaniei datorită cărora am putut beneficia mai rapid de vaccin din stocurile UE și pentru sprijinul oferit Moldovei în combaterea pandemiei de Covid-19. Totodată, am primit vestea că Lituania ne va dona și 11.000 de doze de vaccin”, scrie președinta Sandu pe pagina ei de Facebook.

„Ne dorim să impulsionăm comerțul între țările noastre și ne bucurăm că vinurile moldovenești au succes în Lituania. Totodată, vrem să continuăm colaborarea în domeniul securității și apărării, mai ales pe dimensiunea apărării de amenințări hibride și combaterea dezinformării, unde experiența Lituaniei ne poate fi utilă”.

Maia Sandu a adăugat că „suntem pregătiți să semnăm Acordul privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere pentru cetățenii țărilor noastre, acord negociat și agreat la nivel de guverne.”

De asemenea, șefa statului menționează că R. Moldova contează pe sprijinul Lituaniei pentru agenda de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Irina Odobescu
14/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii