Lituania va dona Republicii Moldova un lot de vaccinuri anti-COVID-19

Ilie Gulca
26/02/2021

Lituania va oferi Republicii Moldova un lot de vaccinuri anti-COVID-19. Despre acest lucru a anunțat, joi, ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis (foto), aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova la invitația șefului diplomației moldovene.

Oficialul lituanian a accentuat că Lituania este un promotor activ al agendei europene a Republicii Moldova, precum și al inițiativei Parteneriatului Estic, fapt activ promovat și în cadrul structurilor Uniunii Europene la cel mai înalt nivel.

În acest context, oficialul lituanian a subliniat că țara sa își dorește să facă mai mult pentru Moldova în această criză pandemică, exprimându-și intenția autorităților de la Vilnius să acorde pe linie bilaterală vaccin împotrivă covid-19 Republicii Moldova.

Șeful Executivului a adus mulțumiri omologului său lituanian pentru asistența oferită Republicii Moldova în anul trecut din partea Lituaniei, dar și pentru scrisoarea inițiată de Lituania, semnată din partea a 13 state membre UE, adresată liderilor europeni, prin care s-a solicitat facilitarea accesului la vaccinurile Covid-19 pentru țările Parteneriatului Estic, inclusiv Republica Moldova.

Ilie Gulca
26/02/2021

Comentarii