Lituania va dona Republicii Moldova un lot de vaccinuri anti-COVID-19

Ilie Gulca
26/02/2021

Lituania va oferi Republicii Moldova un lot de vaccinuri anti-COVID-19. Despre acest lucru a anunțat, joi, ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis (foto), aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova la invitația șefului diplomației moldovene.

Oficialul lituanian a accentuat că Lituania este un promotor activ al agendei europene a Republicii Moldova, precum și al inițiativei Parteneriatului Estic, fapt activ promovat și în cadrul structurilor Uniunii Europene la cel mai înalt nivel.

În acest context, oficialul lituanian a subliniat că țara sa își dorește să facă mai mult pentru Moldova în această criză pandemică, exprimându-și intenția autorităților de la Vilnius să acorde pe linie bilaterală vaccin împotrivă covid-19 Republicii Moldova.

Șeful Executivului a adus mulțumiri omologului său lituanian pentru asistența oferită Republicii Moldova în anul trecut din partea Lituaniei, dar și pentru scrisoarea inițiată de Lituania, semnată din partea a 13 state membre UE, adresată liderilor europeni, prin care s-a solicitat facilitarea accesului la vaccinurile Covid-19 pentru țările Parteneriatului Estic, inclusiv Republica Moldova.

Ilie Gulca
26/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii