Litvinenco despre moțiunea simplă depusă de socialiști și comuniști: „Lupta cu corupția este o necesitate și noi vom merge înainte indiferent câte piedici ne vor fi puse de politicieni”

Mădălin Necșuțu
15/10/2021
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco (centru)

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a declarat joi seara într-o emisiune la Jurnal TV că se va prezenta la audieri în Parlamentul în urma moțiunii simple depusă împotriva sa de deputații blocului PCRM-PSRM, dar că lupta împotriva corupției va continua cu aceeași intensitate.

„Voi merge în Parlament și voi răspunde punctual tuturor lucrurilor care mi se impută. Cert este că lupta cu corupția este o necesitate și noi vom merge înainte indiferent câte piedici ne vor fi puse de politicieni. Sunt multe persoane care își doresc ca starea de lucruri din perioada mandatului Stoianoglo să continue, să asistăm în continuare la o ineficiență totală a Procuraturii. Ministrul Justiției este membru CSP, Stoianoglo a venit peste membrii CSP într-o ședință de deliberare, absolut neregulamentar, iar când a amenințat membrii CSP, am avut un punct de vedere”, a spus Sergiu Litvinenco în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

Deputații comuniști și socialiști îl acuză în textul moțiunii pe Litvinenco că ar încerca să își subordoneze politic justiția și să preia controlul de facto asupra Procuraturii Generale. Mai mult, opoziția îl acuză de Litvinenco de regizarea dosarului „Stoianoglo”, prin poziția avută în timpul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor din ziua reținerii procurorului general suspendat.

Analiștii politici susțin că manevra PSRM și PRCM este un demers caduc.

„Aritmetica din Parlament este în defavoarea opoziției. În plus, toată societatea este în așteptarea unor rezultate în lupta cu corupția și reforma justiției și oamenii au dat mandat majorității parlamentare ca să-și realizeze promisiunile. Eu m-am așteptat ca opoziția va lovi în ministrul Justiției pe motiv că lucrurile nu merg suficient de repede, că reforma nu se produce mai repede. Opoziția are probleme de imagine, și când se va dezbate moțiunea, este evident că ea nu va trece. Ulterior, potrivit regulamentului Parlamentului, o perioadă împotriva ministrului Litvinenco nu poți să formulezi moțiuni simple, deci el poate să stea liniștit”, a spus comentatorul politic, Anatol Țăranu, citat de IPN.

Pentru a trece moțiunea comuniștilor și socialiștilor, ea are nevoie de 51 de voturi, în condițiile în care numai PAS are 63 din 101 mandate.

Mădălin Necșuțu
15/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii