MAI a pornit o anchetă de serviciu în urma unui articol de pe Anticoruptie.md

Anticoruptie.md
27/05/2016
Foto: Elena Moldoveanu

Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului de Interne a inițiat o anchetă de serviciu cu privire la modul în care sunt primite solicitările de la cetățeni, ca urmare a unui articol publicat vineri, 27 mai, pe platforma de bloguri a portalului Anticoruptie.md. Despre aceasta ne-a anunțat Alina Zbancă, șefă a Secției comunicare a Direcției relații publice a MAI.

Potrivit ei, în cadrul anchetei urmează să fie stabilite circumstanțele și să fie identificat modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu a angajaților vizați. Alina Zbancă susține că despre acest caz a fost informat și ministrul Alexandru Jizdan. "Ministrul este deschis spre comunicare în scopul îmbunătățirii activității instituției noastre, iar propunerile Dumneavoastră vor fi luate în calcul", a precizat șefa Secției comunicare.

Ancheta a fost pornită, după ce în dimineața acestei zile, pe site-ul Anticoruptie.md a fost publicat un articol în care se arăta că la 19 mai, la Biroul de permise al MAI, au fost depuse două cereri, inclusiv o solicitare de informații. Aceasta a fost însă înregistrată ca petiție, motivul invocat de funcționara de la minister fiind că solicitările cu expresia "În temeiul Legii privind accesul la informație..." nu sunt acceptate. 

Anticoruptie.md
27/05/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii