„MAI nu își poate proteja angajații și nici cetățenii”. Deputații DA și PAS au depus moțiune de cenzură împotriva ministrului Voicu

Ilie Gulca
19/11/2020

Deputații fracțiunilor Platforma DA și PAS, au depus, joi, moțiune simplă de cenzură împotriva ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, din cauza faptului că ministerul nu a făcut față atribuțiilor, nu poate proteja drepturile cetățenilor și nici angajații săi. Este vorba de cel puțin cinci răpiri de cetățeni ai Republicii Moldova, inclusiv un polițist, efectuate de către angajații structurilor paramilitare din Transnistria.

„Politica Ministerului Afacerilor Interne, în ultimul an, a fost una dezastruoasă prin care a fost tolerată activitatea grupurilor paramilitare ce au răpit cetățenii Republicii Moldova. De asemenea, am remarcat o toleranță față de elemente și cazuri de corupție din interiorul MAI, care nu au fost investigate”, a declarat deputatul fracțiunii Platformei DA, Dinu Plângău, cel care a prezentat moțiunea.

„Ministerul de Interne nu își poate proteja proprii subordonați. MAI nu este pregătit să lupte împotriva activităților grupurilor criminale, cu provocări ale structurilor paramilitariste din Transnistria și nu este capabil să protejeze drepturile și libertățile cetățenilor moldoveni”, a mai spus Plângău. Deputații DA consideră că acest lucru se datorează „cochetării autorităților moldovenești cu autoritățile transnistrene de dragul voturilor”.

În lunile octombrie-noiembrie, așa-numitul minister al securității de la Tiraspol a răpit cel puțin cinci persoane, inclusiv un polițist și un angajat al Agenției Servicii Publice. Trei dintre aceștia au fost eliberatari, iar despre ceilalți doi autoritățile constituționale nu știu nimic.

Ilie Gulca
19/11/2020

Comentarii