Maia Sandu a transmis un mesaj de reformare a SIS pentru a ține pasul cu timpurile și le-a indicat corupția drept principal factor de risc pentru Republica Moldova

Mădălin Necșuțu
09/09/2021

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la evenimentul festiv, dedicat aniversării a 30 de ani de la crearea Serviciului de Informații și Securitate, precum și Zilei lucrătorului organelor securității statului. 

Șefa statului a transmis urări de sănătate și succes tuturor colaboratorilor SIS care își fac datoria corect și cu dăruire. Totodată, doamna Maia Sandu a menționat că ofițerii de informații trebuie să poată ține pasul cu provocările timpului, iar acest obiectiv poate fi atins printr-o reformă calitativă și dotare adecvată a Serviciului, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

În adresarea sa către ofițerii SIS, Președintele a subliniat rolul central pe care îl are Serviciul de Informații și Securitate în contracararea amenințărilor clasice, dar și hibride, cu care se confruntă țara, și a evidențiat corupția drept principalul risc la adresa securității naționale. Totodată, șefa statului a vorbit despre necesitatea unei evaluări complexe a sectorului de securitate, cu identificarea vulnerabilităților de sistem, și a reformării Serviciului, pentru întărirea capacităților instituționale.

Președintele Maia Sandu și-a reconfirmat deschiderea de a contribui la reformarea Serviciului de Informații și Securitate, pentru ca acesta să fie o instituție puternică, eficientă, care va răspunde exigențelor timpului și așteptărilor cetățenilor țării.

Mădălin Necșuțu
09/09/2021Become a Patron!

Comentarii