Maia Sandu, către funcționari: „Noul guvern îşi propune să elibereze administrația de presiune și șantaj, astfel încât să vă faceți meseria cu demnitate și în folosul oamenilor”

Anticoruptie.md
09/06/2019

Prim-ministra Maia Sandu, aleasă în fruntea Guvernului de majoritatea parlamentară formată la 8 iunie, a chemat duminică anagajații instituțiilor publice să-și îndeplinească obligațiunile în conformitate cu legislația în vigoare și să susțină eforturile noului guvern.

Redăm mesajul integral al Maiei Sandu:     

„Mă adresez tuturor funcţionarilor publici. Voi sunteţi temelia bunei administrări a ţării! Politicienii vin şi se duc, dar voi sunteţi cei care guvernaţi cu adevărat această ţară, prin competenţele, cunoştinţele şi loialitatea voastră faţă de Republica Moldova!

Noul guvern ales şi învestit legitim, pe care-l reprezint, îşi propune, în primul rând, să elibereze administrația de presiune și șantaj, astfel încât dvs. să fiți liberi să vă faceți meseria cu demnitate și în folosul oamenilor. Noi ne dorim ca funcţionarii publici să aibă o singură autoritate – Legea. Ştim că în ultimii ani aţi fost presaţi să îndepliniţi ordinele venite de la Partidul Democrat, iar acest lucru nu este normal într-un stat democratic. Noi, miniștrii noului Guvern, vom desfiinţa controlul politic asupra instituţiilor, așa încât dumneavoastră să vă îndepliniţi atribuţiile doar în concordanţă cu ce este scris în Lege şi nimeni nu va avea dreptul să vă amenințe și șantajeze.

Stimaţi funcţionari!

Ţara noastră trăieşte acum timpuri de cumpănă. Fosta guvernare oligarhică nu doreşte să plece benevol de la putere şi încearcă să vă implice în jocurile ei murdare. De aceea, este important să conştientizaţi că trecerea paşnică a puterii depinde acum de voi. Încrederea oamenilor în instituţii și în propria țară depinde acum de loialitatea voastră faţă de Lege şi cetăţeni!

Vă îndemn să susţineţi eforturile noului Guvern legitim şi să construim împreună o Ţară liberă şi prosperă! Nu ascultați de indicațiile ilegale și nedemocratice ale lui Plahotniuc împotriva propriului popor! El vrea să vă folosească drept scut pentru ca să se apere doar pe sine. Lui nu-i pasă de voi. Lui nu-i pasă de lege. Voi sunteți mai mulți și mai puternici. Nu ieșiți în stradă la îndemnul uzurpatorului! Aveți încredere că, în curând, vă vom elibera de cei care astăzi vă impun să luați decizii împotriva legii și voinței voastre.

Mâine toate instituțiile statului trebuie să funcționeze în regim normal.”

Anticoruptie.md
09/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii