Maia Sandu cere transparență procurorilor în cazul Stoianoglo: „Avem nevoie de mai multă claritate”

Mădălin Necșuțu
08/10/2021

Președintele Maia Sandu a cerut, vineri, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ca în cazul procurorului general suspendat și reținut, Alexandr Stoianoglo, cei care se ocupă de caz să comunice transparent procedurile pe care le caz în acest caz.

„Cazul procurorului general Alexandr Stoianoglo este unul de interes major pentru întreaga societate și trebuie să ne asigurăm că e tratat cu maximă responsabilitate. Tocmai de aceea, avem nevoie de mai multă claritate în procesele care au loc acum în cadrul Procuraturii Generale și în acțiunile întreprinse de procurori. Încrederea cetățenilor în această instituție depinde atât de eficiența activității ei, cât și de corectitudinea și transparența procedurilor”, a scris Maia Sandu

Șefa statului le-a transmis procurorilor să facă publice și să explice și motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum și despre alte măsuri cerute de procurorul de caz. Astăzi ar urma să expire mandatul de reținere pentru 72 de ore în caul lui Stoinoglo, iar procurorul de caz a cerut deja prelungirea acestui mandat cu 30 de zile. Urmează ca judecătorii să se pronunțe astăzi pe această cerere. 

„În acest caz, ca și în toate celelalte, este nevoie de maximă transparență. Tăinuirea oricăror informații și comiterea oricăror abuzuri este inadmisibilă”, a mai spus Maia Sandu.

 

Mădălin Necșuțu
08/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii