Maia Sandu despre noile sancțiuni împotriva apropiaților fugarului Șor: „Aceste măsuri transmit un mesaj puternic din partea UE”

Anticoruptie.md
22/02/2024

Președinta Maia Sandu a apreciat decizia Consiliului Uniunii Europene care a extins lista de sancțiuni cu numele altor șase persoane din Republica Moldova afiliate politicianului fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare pentru escrocherii în proporții deosebit de mari în dosarul Frauda bancară. 

„Mulțumesc pentru sprijinul permanent din partea UE. Astăzi, Consiliul European a luat măsuri decisive prin impunerea de noi măsuri restrictive împotriva celor care subminează democrația R. Moldova. Aceste măsuri transmit un mesaj puternic – împreună, suntem puternici în asigurarea unui viitor sigur”, a scris Maia Sandu.

„Este un semn clar că avem sprijinul necondiționat al UE în lupta împotriva războiului hibrid al Rusiei și a încercărilor de a submina statul de drept și securitatea republicii noastre”, a comentat și prim-ministrul Dorin Recean.

Șase persoane și o organizație din Republica Moldova se regăsesc în noua listă de sancţiuni aprobată joi, 22 februarie, de Consiliul Uniunii Europene. Acestea au fost introduce în lista neagră pentru tentative de „destabilizare, subminare sau amenințări la suveranitatea și independența Republicii Moldova”.

Anticoruptie.md
22/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii