Maia Sandu, după discuția cu cei 27 de ambasadori ai statelor UE: „Trebuie să avansăm ferm în reformarea justiției și în combaterea corupției”

Ilie Gulca
10/06/2021
Maia Sandu, președinta R. Moldova

„Trebuie să avansăm ferm în reformarea justiției și în combaterea corupției”, acesta este mesajul șefei statului după discuția de joi cu cei 27 de ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene acreditați în Republica Moldova. Reforma justiției și combaterea corupției sunt condiții obligatorii pentru accesarea asistenței financiare destinate Republica Moldova în cadrul Planului de Recuperare Economică în valoare de 600 de milioane de euro.

„Sunt fonduri importante, care vor contribui la stabilizarea economiei țării, de aceea, vom face tot ce ne stă în puteri pentru a le accesa și a le valorifica pe deplin. Cu acest prilej, le-am vorbit Ambasadorilor UE despre conceptul Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, lansat acum trei zile”, a spus președinta Republicii Moldova.

Discuția cu ambasadorii celor 27 de state UE s-a focusat pe combaterea pandemiei Covid-19 în Republica Moldova, pe organizarea corectă a alegerilor anticipate și pe redresarea economică a Republicii Moldova.

„Am mulțumit partenerilor europeni pentru sprijinul lor generos și rapid, de care ne-am bucurat în lupta cu pandemia și care ne-a ajutat să pregătim mai bine sistemul medical pentru gestionarea crizei, să salvăm vieți și să lansăm în timp restrâns campania națională de vaccinare. Cel mai recent exemplu în acest sens este donația Germaniei, în valoare de circa zece milioane de euro, transmisă chiar astăzi”, a anunțat șefa statului.

Șefii misiunilor diplomatice s-au arătat interesați și de desfășurarea campaniei pentru alegerile anticipate din 11 iulie.

„Am primit asigurări din partea multor state membre UE că vor sprijini organizarea votării cetățenilor noștri stabiliți în aceste țări. Observatori europeni la alegeri vor urmări ca oamenii să poată vota nestingherit și acasă, în Republica Moldova, iar scrutinul să fie liber și corect.”

Ilie Gulca
10/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii