Maia Sandu, după interdicțiile impuse de SUA lui Plahotniuc: „Igor Dodon, care încearcă să preia sistemul corupt al lui Plahotniuc, trebuie sa ia aminte”

Crina Dumitriu
13/01/2020

Lidera PAS, Maia Sandu, a reacționat luni, după anunțul Departamentului de Stat al SUA privind interdicțiile impuse lui Vlad Plahotniuc și membrilor familiei sale, atenționându-l pe șeful statului, Igor Dodon, că, dacă preia schemele de corupție, mai devreme sau mai târziu ar putea să fie pedepsit.   

„SUA au impus sancțiuni personale împotriva lui Plahotniuc și a familiei sale. Mulțumim Guvernului SUA că a dat curs solicitării noastre de a-l pedepsi, făcând astfel dreptate cetățenilor țării noastre. Igor Dodon, care încearcă să preia sistemul corupt al lui Plahotniuc, trebuie sa ia aminte - mai devreme sau mai târziu, cei care comit crime împotriva propriului popor vor fi pedepsiți”, scrie lidera PAS în mesajul său postat pe Facebook.

Departamentul de Stat al SUA l-a desemnat pe fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, ca fiind implicat în „semnificative acte de corupție” în Republica Moldova și a declarat întreaga sa familie drept neeligibilă pentru a primi vize pe teritoriul SUA.

„În calitatea sa oficială, Plahotniuc a fost implicat în acte de corupție care au subminat statul de drept și au compromis sever independența instituțiilor democratice din Moldova”, se menționează în comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Crina Dumitriu
13/01/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii