Maia Sandu pleacă săptămâna viitoare la Bruxelles // Care sunt prioritățile vizitei

Cornelia Cozonac
16/01/2021
Presedintie.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu va întreprinde săptămâna viitoare o vizită la Bruxelles. Despre aceasta, Maia Sandu a anunțat pe pagina sa de Facebook, în contextul întâlnirii pe care a avut-o pe Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova. „Una dintre prioritățile vizitei la Bruxelles este să asigurăm țara cu vaccin anti-Covid-19 și cu echipament medical, pentru a opri extinderea pandemiei”, a precizat Maia Sandu. .

„I-am mulțumit domnului Ambasador Michalko, iar astfel tuturor partenerilor europeni, pentru deschiderea și susținerea constantă de care Republica Moldova a beneficiat din partea Uniunii Europene de-a lungul anilor. În special, am subliniat importanța sprijinului european de care țara noastră a beneficiat în anul 2020. Am convenit, totodată, asupra necesității de a intensifica relațiile dintre țara noastră și Uniunea Europeană, pentru a asigura un răspuns ferm, pe termen mediu și lung, la consecințele crizei Covid-19 atât pentru sistemul de sănătate al Republicii Moldova, cât și pentru economia țării noastre”, menționează Maia Sandu.

Președinta i-a dat asigurări ambasadorului Uniunii Europene că „pentru Republica Moldova este prioritar să rămână un vecin consecvent și sigur al UE - atât ca partener politic și economic, cât ca membru al Parteneriatului Estic”. „Vom depune toate eforturile pentru realizarea agendei de reforme și de asociere la Uniunea Europeană”, a precizat Maia Sandu. 

UPDATE: Programul vizitei oficiale la Bruxelles poate fi consultat aici. 

Cornelia Cozonac
16/01/2021

Comentarii