Maia Sandu s-a întâlnit cu procurora-șefă a Parchetului European, Laura Codruța Kövesi. Despre ce au discutat

Marcela Meglei
18/01/2021

Președinta Maia Sandu a avut duminică o întrevedere cu șefa Parchetului European, Laura Codruța Kövesi. Cele două au discutat despre reformele din sistemul justiției în Republica Moldova.

„Ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că Maia Sandu se află la Bruxelles, în prima vizită oficială. Șefa statului va avea în perioada 18-19 ianuarie întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

În prima zi a vizitei Președintele Maia Sandu se va întâlni cu: Charles Michel, Președinte al Consiliului European, Ursula Von Der Leyen, Președinta Comisiei Europene, Josep Borell Fontelles, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, Johannes Hahn, Comisar European pentru Buget și Administrație, domnul Didier Reynders, Comisar European pentru Justiție, Olivér Várhelyi, Comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere.

În cadrul celei de-a doua zile a vizitei oficiale, Președintele Maia Sandu va avea întrevederi cu: Alexander De Croo, Prim-ministru al Regatului Belgiei, a Regele Philippe al Belgiei, David Maria Sassoli, Președinte al Parlamentului European.

Marcela Meglei
18/01/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii