Marian Lupu a demisionat din funcția de președinte al Partidului Democrat

Anticoruptie.md
10/12/2016
Marian Lupu Foto: pdm.md

Marian Lupu și-a depus mandatul de președinte al Partidului Democrat. Decizia a fost anunțată în cadrul Consiliului Politic al formațiunii de sâmbătă, 10 decembrie. Totodată, el a anunțat că, la Congresul PDM din 24 decembrie, nu va mai candida la șefia partidului.

„Marian Lupu a anunțat că rămâne alături de PDM și urmează să se implice în noi proiecte de dezvoltare a partidului. Un alt subiect discutat în cadrul Consiliului Politic a fost necesitatea ca PDM să treacă printr-un amplu proces de modernizare politică, astfel încât, la alegerile din 2018, să devină principalul partid din Republica Moldova”, potrivit unui comunicat de presă al PD.

Marian Lupu a fost candidatul PD la alegerile prezidențiale. Cu doar câteva zile înainte de alegeri, democratul a anunțat, în cadrul unui briefing de presă, alături de Vlad Plahotniuc, că se retrage din cursă în favoarea Maiei Sandu. 

În primele două săptămâni de campanie, PD a cheltuit 15 milioane de lei, mai mult decât toți ceilalți concurenți luați împreună. Marian Lupu, în vârstă de 50 de ani, lucrează în structurile de stat din 1991. Promovat de guvernarea comunistă în funcția de viceministru al Economiei, în 2001, Marian Lupu a avansat repede pe scara ierarhică a Puterii. Portofoliul său de funcții publice este impunător: patru ani la conducerea Ministerului Economiei, doi dintre care – în funcția de ministru, din 2005 deputat în Parlament în 5 legislaturi, 7 ani fiind preşedinte al parlamentului în două reprize, iar timp de un an și patru luni a deținut interimatul funcției de şef al statului.

Candidatul de lux al Partidului Democrat, Marian Lupu: traseism politic, carieră și abuz de resurse administrative

Anticoruptie.md
10/12/2016Become a Patron!

Comentarii