Matei Adrian Dobrovie: „PSD-ALDE își bat din nou joc de Republica Moldova. Au amânat discutarea declarației de susținere a noului -guvern de la Chișinău”

Crina Dumitriu
19/06/2019

Deputatul român din cadrul PNL Matei Adrian Dobrovie scrie pe pagina sa de Facebook că Parlamentul de la București încă nu s-a hotărât dacă susține noul-guvern de la Chișinău condus de Maia Sandu, discuțiile pentru elaborarea unei declarații în acest sens fiind amânate pentru săptămâna viitoare. El califică această atitudine drept o bătaie de joc.

„Comisiile reunite pentru politică externă de la Camera Deputaților și de la Senat trebuiau să dezbată marți și să adopte o „Declarație de susținerea noului guvern Maia Sandu de la Chișinău și angajamentul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova”. Nu mai discut despre faptul că reacția legislativului de la București este deja foarte tardivă, având în vedere ultimele evoluții de la Chișinău, ci despre continuarea susținerii tacite a lui Plahotniuc de către PSD-ALDE”.

Deputtatul precizează că „președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a venit marți  la comisii și s-a plâns că Bucureștiul nu a contat în ecuația tranziției de la Chișinău, nu a fost consultat deloc, că alții au făcut jocurile. Ieri nu a fost cvorum pentru ședință, iar Tăriceanu a propus să facem ședință azi la ora 9 când, evident, n-a mai venit. Nici el, nici reprezentanții PSD și ALDE, astfel încât ședința a fost din nou amânată pentru săptămâna viitoare, ultima din această sesiune parlamentară”.  

„Nu a existat nicio discuție serioasă pe fond și nu am putut să-mi prezint amendamentele și corecturile la text. De ce? Pentru că PSD-ALDE nu au vrut, pentru că ei nu susțin guvernul Maia Sandu și continuă să susțină pe ascuns regimul Plahotniuc! Așa tratează majoritatea actuală susținerea parcursului european al R.Moldova, ca pe o chestiune secundară, nesocotind interesul național. Și apoi se mai întreabă de ce nu sunt consultați și nu-i cheamă nimeni la discuții”, mai scrie deputatul. El califică această atitudine drept „curată ipocrizie și bătaie de joc fără margini”.  

Crina Dumitriu
19/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii