Mercenar din regiunea transnistreană, judecat la Odesa pentru terorism

Viorica Mija
09/06/2022
Foto: SBU

Locuitorul din stânga Nistrului, care a incendiat mai multe centre de voluntariat la Odesa, a ajuns în fața instanței. Acesta este judecat pentru comiterea actelor de terorism și riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Anunțul a fost făcut de șeful administrației militare regionale Odesa, Maksim Marcenko.

„Un terorist din Transnistria este judecat la Odesa pentru distrugerea monumentelor noastre istorice și incendierea centrelor de voluntariat. Faptul că a fost folosit pentru a destabiliza situația din regiune este încă un argument că rușii pun în aplicare strategii murdare”, a spus Marcenko.

Despre faptul că rechizitoriul a fost trimis în judecată a anunțat și Serviciul de Securitate al Ucrainei. 

„Curatorii săi erau reprezentanți ai GRU, care operau de pe teritoriul regiunii transnistrene. Sarcina principală a atacatorului era să deterioreze situația socio-politică din regiunea Odesa prin intermediul sabotajului și a actelor teroriste”, a declarat SBU.

Locuitorul așa-zisei republici transnistrene a planificat și comis acte de terorism în regiunea Odesa. Acesta l-a implicat în schemă și pe un cetățean al Ucrainei, dar a fost reținut în momentul în care îi oferea acestuia o recompensă în sumă de 800 de dolari pentru distrugerea unor monumente istorice valoroase.

Viorica Mija
09/06/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii