Mesajul Ambasadei SUA cu ocazia Zilei Libertății Presei: O democrație de succes necesită un public informat

Cornelia Cozonac
03/05/2020
CIJM

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, Ambasada SUA și-a exprimat recunoștință față de bărbații și femeile, care se angajează zilnic în meseria dificilă, dar și inspirată, de informare a oamenilor.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Faceboo, Ambasada SUA menționează: „În timpul acestei pandemii, această muncă a devenit și mai dificilă, iar mulți jurnaliști riscă cu propria siguranță pentru a ne aduce informații din primă sursă, care ne poate ajuta pe toți ceilalți. Sperăm că și autoritățile din Moldova apreciază activitatea jurnaliștilor și oferă reporterilor acces liber la informația de interes public. Ambasada noastră este mândră că susține libertatea presei și activitatea organizațiilor media independente din Moldova. O democrație de succes necesită un public informat”

.

Din 1993, la 3 mai,  în fiecare an, este sărbătorită Ziua Mondială a Libertății Presei, zi în care sunt marcate principiile fundamentale ale libertății presei și este adus un omagiu jurnaliștilor care şi-au pierdut viața în timpul exercitării profesiei. Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a ONU în anul 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinței General a UNESCO, din anul 1991.

Cornelia Cozonac
03/05/2020

Comentarii