Milioanele statului, pierdute în cazinouri

Anticoruptie.md
20/11/2015
Foto: tribuna.md

Unii agenți economici, care au declarat că înregistrează pierderi în activitate, au fost scutiți de impozite. Se întâmplă în cazul unor cazinouri, constată Curtea de Conturi, care a efectuat un audit privind administrarea veniturilor publice. 

Conform raportului Curții, „deși jocurile de noroc nu au un impact socio-economic, acestea beneficiază de facilități fiscale semnificative, care, în perioada 2011-2014, au însumat circa 80 de milioane de lei. În același timp, circa 65% dintre agenții economici care au cazinouri nu au achitat impozitul pe venit din activitatea de întreprinzători, declarând pierderi”. 

După ce raportul a fost făcut public, preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, și-a arătat indignarea față de reprezentanţii Ministerului Economiei. „Suntem bolnavi de cap, măi, oameni buni. Înlesniri 80 de milioane de lei la jocurile de noroc, cazinourile, „bardacul” acesta care s-a implementat în ultimii ani şi în Chişinău. Oare chiar suntem trăsniţi cu leuca? Unele cazinouri lucrează fără venituri. Nu au venit, dar ei muncesc, săracii, în pierdere. Eu am vrut să văd astăzi vreun gentleman de la Ministerul Economiei, ce le este greaţă să vină la Curtea de Conturi, drăgălaşii de acolo. Astăzi oamenii mor fără medicamente, pentru că trebuie să le plătească în spitale, dar aici facilităţi. Lasă să audă cetăţenii în mama dracului, cum se guvernează ţara asta”, a declarat Serafim Urechean.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Economiei spun că scutirea de impozite a cazinourilor este legală.

Rezultatele auditului şi recomandările Curţii de Conturi privind administrarea veniturilor publice urmează să fie făcute publice după publicarea în Monitorul Oficial.

Anticoruptie.md
20/11/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii