Ministerul Afacerilor Externe al României nu recunoaște legitimitatea alegerilor organizate în regiunea din stânga Nistrului și în Crimeea pentru Duma de Stat a Federației Ruse

Irina Odobescu
20/09/2021
aleph news

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României regretă organizarea scrutinului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și nu recunoaște legitimitatea alegerilor organizate în Crimeea pentru Duma de Stat a Federației Ruse. 

„MAE notează cu regret că Federația Rusă a deschis secții de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în pofida poziției clare, contrare, a autorităților constituționale de la Chișinău, fapt ce contravine suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, scrie în comunicatul emis de Ministerul Afacerilor Externe al României. 

Ministerul Afacerilor Externe a scris că nu recunoaște legitimitatea alegerilor pentru Duma de Stat a Federației Ruse organizate în Crimeea, la 19 septembrie 2021. Ministerul Afacerilor Externe reafirmă sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și reamintește că România nu recunoaște anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă.

Promo-LEX a bătut alarma că alegerile pentru Duma de Stat a Federației Ruse, organizate în regiunea din stânga Nistrului în perioada 17 – 19 septembrie 2021, au avut loc cu „încălcarea drepturilor omului și al dreptului internațional”.

Irina Odobescu
20/09/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii