Ministerul Educației și CNA își propun să combată colectările ilegale de bani în școli

Anticoruptie.md
03/09/2019
Foto simbol: protv.ro

Părinții și elevii, profesorii și directorii instituțiilor de învățământ sunt încurajați să sesizeze Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Centrul Național Anticorupție (CNA) despre colectarea plăților informale în școli. CNA va examina aceste cazuri și va lua măsurile necesare, se arată într-un comunicat al instituției.

Centrul Național Anticorupție recomandă persoanelor, somate să contribuie financiar la unele activităţi şcolare, să sesizeze centrul sau ministerul la adresele şi numerele de contact: [email protected], la sediul Centrului (bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt 198, sala de audienţă), la linia naţională anticorupţie, cu apel gratuit, 24 din 24 de ore, 0 800 55555, dar şi pe pagina de Facebook a Centrului https://www.facebook.com/CentrulNationalAnticoruptie/

Și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) atrage atenția, printr-un ordin, profesorilor și directorilor instituțiilor de învățământ să reacționeze prompt şi să întreprindă măsurile necesare pentru a preveni și contracara corupția în sistemul educațional.

Cele două instituții, CNA şi MECC, s-au angajat că promoveze politicile de integritate în sistemul educaţional prin organizarea de instruiri anticorupţie şi prin informarea profesorilor şi părinţilor despre ilegalitatea colectării plăţilor informale.

Înainte de susţinerea examenelor de Bacalaureat, ofiţerii CNA au organizat, împreună cu autoritățile școlare, o campanie de informare a absolvenţilor liceelor şi şcolilor cu privire la acţiunile de prevenire a corupţiei. În anul curent, în premieră, la şedinţe au fost invitaţi doar absolvenţii claselor a 12-a, iar întrunirile cu profesorii şi părinţii au avut loc separat.   

Anticoruptie.md
03/09/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii